Sõmerpalu motokrossi korraldaja Aivar Leok sai säärude sõidus kolmanda koha!

phoca_thumb_l_saarud_9

phoca_thumb_l_saarud_13

Kuigi ka sellel aastal olid Sõmerpalus stardis nii Antonio Cairoli kui Tanel Leok, ei olnud nemad ainsad publikumagnetid. Säärude sõit enne superfinaali oli see, mis publiku põhjalikult käima tõmbas. Vaatepilt oli võimas, kui sinise suitsupilve saatel tuiskas rajale 53 säärut.

Säärud püüdsid pilku juba enne starti, kui nende juures kõva askeldamine käis. Oli vanemaid ja uuemaid, oli nö tehasepille ja puhast omaloomingut. Ja loomulikult kuhjaga kostüüme, taaskord miilits, kes korda pidas, munk, Haige Mees koos veel haigema teenindava personaliga, tuletõrjuja, korstnapühkija jne.

Uudistamist jagus ka stardijoonele, kus suurte silmadega kogu säärude seltskonda vaatasid ka MM-sarja mehed. Davide Guarneri tunnistas, et midagi säärast pole ta enne näinud, Jevgeni Bobrõšev aga tõi sõidujärgses intervjuus esile just säärude sõidu, kui rääkis asjadest, mis talle Sõmerpalus muljet avaldasid.

Stardirivis oli kirju seltskond, kui eelmisel aastal oli Aigar Leok superfinaalis teine, siis sellel aastal ei saanud mees samuti Sõmerpalu motokrossist eemale hoida ja tuli starti säärude klassis. Ratta oli talle ettevalmistanud legendaarne Onu. Lisaks oli stardis ka tema mehaanik eelmisest aastast, Uus-Meremaalt pärit Jeremy Long, kes oli rõhunud ka kostüümile, kandes sätendavat kleiti ja sarvedega kiivrit. Hulgaliselt oli stardis kohalikke veokakrossimehi, lätlaste esindatus oli samuti üsna suur.

Üllatusstartija oli aga Sõmerpalu motokrossi peakorraldaja Aivar Leok, kelle osalemine oli suureks üllatuseks ka tema enda perele. Võidu sai Ainars Karro Ilgonis Karro ees, Aivar Leok oli kolmas. Seda mis rajal toimus on raske sõnadega edasi anda, üks oli selge, raja äärde tulnud rahvas sai 100% elamuse. Kostüümide eest said auhindu nii Haige Mees kui Jeremy Long, lisaks loositi välja mitmed auhinnad sõitjate vahel.