Krediidiinfo andis Addinolile kõrge reitingu

tempel_2010

Krediidiinformatsiooni kontserni Experian tütarettevõte Krediidiinfo AS hindab igal aastal Eestis registreeritud ettevõtete reitingut nende finantsnäitajate põhjal.  Addinol Mineralöl Marketing OÜ sai 2010. aastal 2009.a. finantsnäitajate põhjal reitingu VÄGA HEA (AA), mis näitab Addinoli jätkuvat stabiilsust vaatamata meid ümbritsevale väga raskele majandusolukorrale.

Reiting VÄGA HEA (AA) tõendab Addinoli  usaldusväärsust nii koostööpartnerite kui ka oma töötajate silmis. Firma on hea tervise juures ja jätkuvalt elujõuline, mis annab pikaajalises perspektiivis turvatunde kõigile, kes Addinoliga kokku puutuvad.

Krediidiinfo reiting määratakse ettevõtte majandus-, finants- ja maksekommete hinnangu koondhindena. Reitingud jagunevad seitsmesse kategooriasse: suurepärane (AAA), väga hea (AA), hea (A), rahuldav (BBB), kasin (BB), nõrk (B), mitterahuldav (C).

Võrreldes Eesti ettevõtete üldist käekäiku aastatel 2009, 2008 ja 2007, võib täheldada järsku üldist krediidireitingu languse tendentsi – üha vähemaks jääb firmasid, kes kuuluvad AAA, AA ja A kategooriasse ning kasvab firmade arv, kelle finantsnäitajad ulatuvad rahuldavast (BBB) kuni mitterahuldavani (C):

Ettevõtted 2009 1.0% (AAA), 9.8% (AA), 15,1% (A), 27% (BBB), 25% (BB), 13,6% (B), 8,5% (C)
Ettevõtted 2008 1,5% (AAA), 12,3% (AA), 15,9% (A), 28,4% (BBB), 24% (BB), 12% (B), 5,9% (C)
Ettevõtted 2007  1,5% (AAA), 12,5% (AA), 16,7% (A), 30% (BBB), 23,5% (BB), 11,3% (B), 4,4% (C).

Addinoli ärijuht Tiina Suija lausub: “Kokkuvõtvalt võib öelda, et kuigi Addinolil on hea meel, et oleme suutnud ujuda vastuvoolu, loodame siiski läbi loodetavasti peagi saabuva majandustõusu Eesti ettevõtete finantsnäitajate paranemisse,” ning lisab positiivses toonis “ sest nagu ütleb laulusalm: “Pole üksi üksi maa”, ei ole ka üksi võimalik tegelikult edukas olla. Selleks jõudu ja edu kõigile meie koostööpartneritele ja klientidele!”.

Picture 4