Persoonilugu Tiina Suijaga

Täna ilmus Äripäeva Tööstuse vihiku vahel persoonilugu Addinol Ida-Euroopa ärijuhi Tiina Suijaga.

Picture 12

Picture 13

Siit mõned katked intervjuust:

Ise ta on seda meelt, et head organisatsiooni ei ehita mitte revolutsiooni, vaid evolutsiooniga.
“Minul läheb samas ettevõttes juba 17. aasta, aga mitte kordagi pole siiani veel igav hakanud,” ütleb Eesti taasiseseisvumise ajal Vambola Kolbakovi loodud Nõukogude Liidu esimeses aktsiaseltsis A.O. IMBI projektijuhina töötanud Suija.
Suija ametialane CV on lihtne ja lakooniline, sest vaid kaks palgatöökohta seal ongi – kuus aastat kestnud IMBI periood ja 1992. aastal alanud ning tänaseni kestev Addinoli periood.
Kui üritada otsida Eesti firmajuhte, kes kas või kümnendigi oleksid püsinud ühes ettevõttes sisuliselt ühel ja samal ametikohal, siis – tunnistagem, et ega neid ole just jalaga segada.

Põhjuseks, miks ta ühest ametikohast pole 17 aastaga tüdinenud, peab Suija rahvusvahelist ja ülivõimekat meeskonda, mida lisaks professionaalsusele ühendab omamoodi kambavaim. Isegi juhusliku kõrvaltvaatajana tunnen, et meeskonnatöö pole selles kontoris pelgalt sõnakõlks, see on tõsiasi, mis inimeste pühendunud nägusid vaadates on lausa hoomatav.

Suija jaoks on töö puhkus ja puhkus töö, ehk siis kogu elu sümbioos mõlemast. Kui ta näiteks vabal õhtupoolikul jalgrattaga metsarajal väntab, hoiab ta mobiili sisselülitatuna ja on valmis n-ö käigupealt ka töiseid asju ajama. Ja tööajal kabinetis istumist ei võta ta kui päevast päeva korduvat tüütut kohustust. Ta ei nõua ka alluvatelt, et nood pidevalt ülemuse vaateväljas püsiksid. Peaasi, et töö oleks tehtud, st müügiplaan täis.
Aga n-ö päris puhkuse ajal, mis kestab ehk heal juhul paar nädalat aastas, üritab ta igasugusest tsivilisatsioonist – niivõrd kuivõrd see tänapäeva maailmas üldse võimalik – lahti öelda ja kusagile džunglisse, mägedesse või kõrbeavarustesse kaduda.

Loe intervjuud edasi rubriigist: Persoonilood/Intervjuud

Lühendatud intervjuu on üleval ka Äripäeva veebis. Loe siit