Olga Serova: ma armastan Eestimaad!

26-aastane tippmodell Olga Serova on vene perekonnast pärit Eesti tüdruk, kes on praegu moe- ja ilumaailmas väga nõutud. Tema töögraafik on äärmiselt tihe ja ettearvamatu. Kosmopoliidina jagab ta oma aega maailma erinevate moepealinnade vahel. Nädalavahetust ja puhkepäeva moemaailmas ei eksisteeri. Armani, Diesel, Dolce & Gabbana, Gucci, Valentino, Neiman Marcus, Pupa on vaid üksikud luksuslikud moebrändid, kellega Olga on aastate jooksul töötanud. Täna töötab ta Fendi moemajas koos Karl Lagerfeldiga. Selle kõige kõrvalt alustas ta hiljuti õpinguid suhtekorralduse ja ärijuhtimise alal Itaalias.

9
Foto: Luigi D‘Oriano

Enamik ei tea, et Olgat tuntakse ka ADDINOLi tüdrukuna, kes 2007. aastal osales kaanetüdrukuna ADDINOL Eesti reklaamikampaanias. Seda ei teinud Olga kaugeltki mitte kommertslikul eesmärgil, vaid pigem hea tahte märgina oma pere jaoks. Nimelt on Olga isa ja ema olnud juba üle 15 aasta ADDINOLi määrdeõlide edasimüüjad Kaliningradis ning juba väikesest tüdrukust peale on Olga üles kasvanud koos ADDINOLiga.
Meil õnnestus imeilusa energilise Olga Serovaga pisut juttu ajada ja seda sulaselges eesti keeles.

Giorgio Armani 08 ok
Pildil: Olga Serova ja Giorgio Armani

Kuigi 2006. aastal Emporio Armani reklaaminäoks valitud Olgal ei ole oma tiheda töögraafiku ja õpingute tõttu võimalik viibida just tihti Eestis, peab ta Eestimaad südames siiski oma armastatud kodumaaks. Olga oli 2009. aastal ka Ivo Nikkolo reklaaminäoks, kaunistades selle kaubamärgi kaupluse vaateaknaid ja tänavareklaame Eestis, Lätis ja Leedus. Pealegi lubab Olga julgelt, et tulevikus leiab ta Eesti jaoks rohkem aega, kuna nii idee tasandil kui ka juba projektina on tal töös mitmeid Eestiga seotud põnevaid asju.

Vahetegemine eestlaste ja venelaste vahel on suurim viga
„Jah, ma armastan väga oma sünnilinna Võru ja pealinna Tallinna, aga samuti kogu Eestimaad!“ hüüab maailmas palju ringi rännanud ja hinnatud tippmodell Olga Serova uhkelt. Talle pole kunagi meeldinud vahetegemine eestlaste ja venelaste vahel. Olga leiab, et see ongi Eesti riigi suurim viga ja eriti kurb on, et inimesed langevad selliste poliitiliste manipulatsioonide ohvriks.
„Eestis on vaja lahendada palju tähtsamaid probleeme, kui kogu aeg eristada kahte rahvust,“ lausub Olga ja lisab, „Eestis elavad inimesed peaksid õppima rohkem ühte hoidma, ainult siis saab Eestist tõeliselt rikas ja õitsev riik.“

Eesti keelt peaks oskama iga selle riigi kodanik

Olga on pärit vene perekonnast, kus kodukeeleks on loomulikult vene keel, aga see ei takistanud tal õppimast eesti koolis. Ta läks eestikeelsesse kooli esimesse klassi oskamata ühtegi sõna eesti keelt. Esimese õppeaasta lõpuks omandas keele sama heade õpitulemustega kui tema klassikaaslased.

„Minu vanemad otsustasid juba varakult, et kui elan Eestis, siis pean oskama ka eesti keelt ja ma olen selle eest neile südamest tänulik.“

Olga vanematega
Pildil: Olga koos oma vanematega

Toona ei kujutanud keegi ette, et Olgast saab maailmakodanik, kuid tänu vanemate otsusele kasvas tänane supermodell kahe keele ja kultuuri keskel. See on aidanud tal hiljem juurde õppida uusi keeli ja olla avatud teistele kultuuridele.
Olga arvates peaksid kõik Eestimaal elavad kodanikud aru saama, et eesti keel on meie riigi keel ja kõik siin elavad inimesed peaksid seda oskama, kas või elementaarsel suhtlustasandil.

Olga ise räägib vabalt neljas keeles: eesti, vene, inglise ja itaalia keeles ning õpib viienda keelena hispaania keelt.

Sihikindlus on edu alus
Nii nagu äris, pole ka tee pealtnäha meelelahutusliku modellimaailma tippu kerge. Tuleb teha palju tööd, ohverdada, leida kompromisse ja alati peab olema kindel siht silme ees. Seda teab Olga väga hästi. Modellikarjääris vajalikule ilule ja professionaalsusele lisaks kvalifitseerub Olga tippmodelliks ka muude oluliste omaduste poolest: ta on viisakas, intelligentne, enesekindel ja väga sihikindel. Temaga on meeldiv suhelda ja see tähendab igas ärivaldkonnas väga palju.

Ilu ilma karakterita ei tähenda moemaailmas midagi. Kuigi modelle peetakse sageli rumalateks ja igavateks, kinnitavad Olga kogemused, et tüdrukud, kes pole piisavalt arukad, ei jõua modelliäris kuigi kaugele. Muidugi peab modellil olema lisaks ilule hea suhtlemisoskus ja tugev iseloom. Edu saavutamise võti on väljendatav ühe lihtsa sõnaga: sihikindlus!
„Üks on kindel, et kui sul puudub omapära, tugev iseloom, eriti moraalses mõttes, ja vastupidavus kohvri otsas elamiseks, siis on väga raske selles äris ellu jääda,“ hoiatab Olga neid, kel on plaanis sukelduda modellinduse kirevasse maailma.

Eeskujuks oma vanemad
Kirg töö vastu, positiivsus, uudishimu kõige uue ja põneva vastu ning sajaprotsendiline pühendumine igale projektile on Olga tugevused, mis teevad temast täiusliku professionaalse modelli. Kõik eelpool nimetatud tugevused töötavad sama hästi igas eluvaldkonnas, ka äris. Olga eeskujuks nii töös kui elus on tema vanemad, kes on Saksa kvaliteetmäärdeainete pikaajalised ja lojaalsed edasimüüjad Kaliningradis.
„Nad pole kunagi olnud ahned raha järele ja on alati olnud sõnapidajad inimesed. Seda, mida lubavad, seda ka teevad ja sellepärast meeldib inimestele nendega koostööd teha. Nad on tugevad ja sihikindlad, ei vannu raskustele alla ning usuvad, et töö ja vaev tasuvad end ära,“ räägib Olga innustunult. Me ju kõik tahame suhelda inimestega, kes on ausad, positiivsed ja tugevad. Need väärtused on Olga saanud kaasa kodust.
„Jää alati iseendaks ja tea, et sul on olemas kodu, kus sind oodatakse ja armastatakse!“ See teadmine on Olgale kõige tähtsam ja aidanud teda alati ka raskematel aegadel edasi minna.

Tiina Suija, ADDINOL Lube Oil OÜ ärijuht:
„Mul on südamest hea meel, et meie kauaaegse koostööpartneri Sergei Serovi tütrest Olgast on saanud nii ere täht maailma modellinduse taevas. Kui teiste äripartneritega kohtudes räägime enamiku ajast tööasju, siis Sergeiga kohtudes on alati teemaks ka tema tütre käekäik. Olen tuline Olga fänn ja hoian talle pöialt ka tulevikus!“

Sergei Serov: Olga isa, ADDINOLi esindaja Kaliningradis
„Minu arvates oli tal kalduvus modellikarjäärile juba väikse tüdrukuna. Tema üheks lemmiktegevuseks oli riiete ja jalatsite proovimine ning enda pildistamine. Muidugi on ta väga fotogeenne, kuid minu meelest on Olga tugevaim külg tema töökus. Üldiselt on iga ettevõtmise eduretsept lihtne – tahe tööd teha ja töökus, ilma milleta ei aita inimest mitte ükski anne.“

„Tippmodelliks saamine on loterii – kas sa tõmbad õnnepileti või mitte. Kas agendid tahavad sind tippu aidata või mitte. Alati ei olene kõik sinust endast! Fashion on karm äri, milles löövad läbi isiksused!“

– Olga Serova