Olustveres selgusid taaskord Eesti künnimeistrid

23. ja 24. septembril toimusid Viljandimaal Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimeistrivõistlused 2011. Kahe päeva jooksul viidi läbi näidiskünd pöördatradega ja künnivõistlus 2- kuni 4(5)-sahaliste pöördatradega. Eesti Künniseltsi, Põllumajandusministeeriumi ning Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli korraldatud võistlustel selgitati välja Eesti künnimeister 2011 võistluskünnis tavaatrade ja pöördatrade arvestuses, parim noorkündja ja parim kündja pöördatrade vabaklassis.

ADDINOLi jaoks on põllumajandus ja selle arendamine üks fookusvaldkondi. Aidates kaasa Eesti künnimeistrivõistluste korraldamisele, saame koos teiste toetajatega anda võimaluse selle ala spetsialistidel kohtuda, vahetada kogemusi ning edendada Eesti põllumajandust.

kynnimv 2011 003 (Large)

Esimest korda toimusid Eesti künnimeistrivõistlused Euroopa meistrivõistluste reeglite kohaselt 1990. aastal. Seekordsed Eesti künnimeistrivõistlused toimusid juba 21. korda ning neist võttis osa 34 masinameest viiest riigist. Võistluse avamisel oli kohal ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Eesti Künniseltsi juhatuse liige Arvi Tammel jäi võistlustega rahule, kuna osavõtt oli kõigi aastate suurim, korralduslik pool laabus ja ilm soosis ürituse läbiviimist. Lisaks toimus laupäeval pealtvaatajatele uudistamiseks hoidiste mess.

kynnimv 2011 001 (Large)

„Meeldivaks üllatuseks oli 19-aastase kündja, Margo Pajo suurepärane sooritus meistrite klassis, kus noormees saavutas staažikate kündjate ees esikoha,“ kommenteeris Arvi Tammel eelmisel reedel ja laupäeval toimunud ürituse tulemusi. Pöördatrade klassis saavutas esikoha Jüri Lai. Jüri Lai ja Margo Pajo esindavad Eestit tuleval aastal Horvaatias toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

Eesti künnimeistrivõistluste eesmärk on jätkata C. R. Jakobsoni poolt 1874. aastal alustatud künnivõistluste korraldamise ja uute masinate tutvustamise traditsiooni.

kynnimv 2011 002 (Large)

Võistlus ja väljanäitus annab võimaluse esitleda uusi mullaharimis- ja külvitehnoloogiaid ning näidata kvaliteetset kündi ja uusi künnivõtteid suur- ja väiketootjatele, talunikele ja kõigile asjahuvilistele.