Rally Estonia 2011 oli tõeline rallipidu!

Möödunud nädalavahetusel 15-16. juulil sõideti Lõuna-Eesti teedel järjekordne auto24 Rally Estonia 2011. Oma eelmise aasta liidrikohta tuli kaitsma ka Eesti läbi aegade parim rallisõitja Markko Märtin, kes kahjuks pidi leppima teise kohaga. Tänavuse Rally Estonia võit rändas Eestist välja, võitjaks sõitis end norralane Mads Östberg. Mõlemad mehed sõitsid Fordiga.

Tegu oli Eesti meistrivõistluste 4. etapiga, Balti meistrivõistluste 2. etapiga, FIA (The Fédération Internationale de l’Automobile) Historic Euroopa meistrivõistluste kanditaatralliga, FIA ametliku kalendriüritusega. Autospordi suursündmusele Otepääle oli kogunenud umbes 10 000 rallifänni.

Esimese võistluspäeva lõpuks oli liider Georg Gross ja Raigo Mölder (Ford Focus WRC), teise aja sõitsid välja Mads Östberg ja Jonas Andersson (Ford Fiesta WRC), kolmandad olid eelmise aasta Rally Estonia võitjad Markko Märtin ja Kristo Kraag (Ford Focus WRC). Esimesel võistluspäeval sõideti üks kruusakatse ja kaks linnakatset (karusellsüsteemis). Vaatajate tähelepanu köitmiseks oli linnakatsele ehitatud trampliin. Eriauhinnad pandi välja ka kõige pikema hüppe sooritanud meeskonnale, kelleks osutusid esimese võistluspäeva liidrid Georg Gross ja Raigo Mölder – hüppe pikkuseks mõõdeti 33,5 meetrit.

Teisel päeval läbiti kuus kiiruskatset, mis kõik leidsid aset kruusateedel. Igal kiiruskatsel oli võistlejatele piisavalt sõidurõõmu ja vaatajatele põnevaid rajalõike ja Lõuna-Eesti teedele omaseid äkilisi kurve.

Auto24 Rally Estonia 2011 võitjaks sõitsid ennast norralane Mads Östberg ja rootslasest kaardilugeja Jonas Andersson. Meeskond edastas päeva lõpuks teiseks jäänud Marko Märtinit ja Kristo Kraagi 24 sekundiga. Kahjuks sõtsid Georg Gross ja Raigo Mölder viimasel katsel teelt välja ja pidid loovutama oma kolmanda positsiooni Martin Prokopile ja Michal Ernstile, kes olid ka N-rühma kiiremad.

Võitja Mads Östberg pakatas ilmselgelt rahuolust märkides, et ralli oli suurepärane ja võit lihtsalt ei tulnud: “Markko sõitis väga kiiresti ja konkurents oli tihe.” Samuti polnud Märtin oma teises kohas pettunud vaid kinnitas, et sai võistlusest igati positiivse emotsiooni. Tema sõnul tuligi ta kodusele autospordi suursündmusele eelkõige mõnusat elamust kogema.

ADDINOLil oli taaskord väga suur au olla sellise suure ralli õlipartner ja aidata ellu viia maailmatasemel spordiüritusi. Meie eesmärk ongi ju toetada ja olla oma ala parimate kõrval ning luua kõigile võimalus võtta osa hästi korraldatud ja tipptasemel võistlusest. Jääme päris kindlasti ootama juba järgmise aasta Rally Estoniat.