20 toredat aastat Addinolis

Tänapäeva kiire ja muutliku elutempo juures pole enam tavaline, et inimesed töötavad oma ametikohal ühes ja samas ettevõttes 20 ja rohkem aastat. Meie siin Addinol Eesti esinduses saame uhked olla, kuna meil on selliseid töötajaid suisa mitu. Tartu laohoidjal Silvia Saarniidul jookseb Addinolis juba 21. aasta.

Enamik Lõuna-Eesti kliente teab Silviat hästi nagu oma inimest. 20 aastat Addinoli laos toimetanud Silvia ilmselt tunneb samuti suurt osa kliente nime- ja nägupidi ning teab ka nende ostusoove ja eelistusi. „Eks selle aja peale on juba tekkinud tarkust küll teadmaks, kes millist toodet tahab,“ räägib Silvia, kelle töös on klientidega suhtlemine ja täpsus väga olulisel kohal.
Silvia 20. tööjuubel 2016 jaanuar Silvia 20. tööjuubel (2016. a)

Silvia Saarniit alustas Addinolis tööd 1996. aasta 2. jaanuaril. Ettevõtte tegevjuht Tiina Suija võttis Silvia tööle Põlva lattu. A„Mäletan Silvia tööle tulekut väga hästi. Silvia abikaasa Avo töötas meil juba 1993. aastast. Kusagil 1995. aasta lõpu poole tegi Avo väga tagasihoidlikul moel juttu, et äkki saaks tema naise ka tööle võtta, kuna Põlvas on raske tööd leida. Nüüd on nii, et Silvia töötab meil tänaseni, raske haigus viis aga kahjuks Avo meie hulgast 6 aastat tagasi,“ meenutab Tiina Suija.

Algus oli Silvia jaoks päris hirmutav. Eriti veel siis, kui üksi lattu pidi jääma ja klient juhtus tulema. „Õlidest ma midagi ei teadnud ja ka see, kus nad laos asuvad, polnud selge. Kliendid olid võõrad ning hinnakiri pikk ja lai,“ meenutab Silvia. „Toona käis kauba arvestus lattu ja laost välja kõik käsitsi. Lisaks tuli ka arved käsitsi kirjutada. See kõik oli karastuseks hea aeg ja pani mind kõvasti proovile,“ räägib Silvia täna ja lisab, et õnneks võeti varsti ka arvuti kasutusele.

Põnevaid väljakutseid oli teisigi, nagu näiteks tõstuki juhtimine. „Kaupa pidi laost väljastama ka tõstukiga, aga sellega tuli kõigepealt sõitma õppida ja eksam teha. Mõtlesin, et mis ta siis ikka ära ei ole. Olen saanud jäärajasõidu võistlustega hakkama, teen ka tõstuki juhtimise paberid ära,“ räägib Silvia Saarniit, kes sai ülesandega suurepäraselt hakkama.

Silvia tõstab eraldi esile ka huvitavaid firma siseüritusi ja reise nii Eestis kui välismaal, mis selle 20 aasta sisse on jäänud. Väljasõitudelt saab häid emotsioone, et edasi minna. Või miks mitte ka joosta, kuna jooksmine ongi Silvia üks suur hobi ja vabaaja veetmise viise.
sportfoto_2016-09-11_SEB_Tallinna_Maraton_66649

„Praegu käin jõudumööda erinevatel jooksuvõistlustel ja olen seal ka märkimisväärseid kohti saavutanud. Tegelikult polegi koht määrav. Öeldakse ju, et kõige raskem ongi diivanilt välisukseni liikuda, edasi on juba huvitavam,“ teab Silvia, kellele meeldib eriti metsas ja maastikul kaardi järgi orienteeruda.

Inimesena on Silvia hästi tubli ja töökas, hoiab eeskujulikult korras nii paberimajanduse kui ka tema hoole all olevad laoruumid. „Addinoli Tartu ladu on kindlasti üks puhtamaid laoruume, mida Eestimaa pealt leida võib,“ on Tiina Suija täiesti kindel. Suhtlemisel kolleegide ja klientidega hoiab Silvia positiivset joont, sest tema arvates ei tohi elu liiga raskelt võtta, muidu hakkabki raske. Ja just seepärast on Silvia Saarniit Addinoli meeskonnas hästi hoitud raudvara.

Soovime Silviale sära silmadesse ja kiiret jalga jooksuspordis!

Küsitles ja kirja pani Tiina Shein