Maanteemuuseum tähistas tänavust vanavanemate päeva Zaporožetsi paraadiga

Kanepis asuv Eesti Maanteemuuseum pidas 10. septembril juba kuuendat korda vanavanemate päeva. Tänavu pühendati see nostalgiliselt „seebikarbiks“ hüütud ZAZ-966 50. juubelile. Toimus suurejooneline “sapakate” paraad, millest võttis osa üle paarikümne Zaporožetsi ja nende kaunitaride omaniku. Päeva tähtsündmuseks oli “sapakate” seast tiitli „Napakas sapakas“ välja valimine. Auväärse esikoha pälvis Järva-Jaani Tuletõrjemuuseumi muhk.
Maanteemuuseum
Maanteemuuseum_1
Maanteemuuseumi programmijuht Riinu Räim selgitas, et konkursiga «napakas sapakas» soovisid nad tunnustada originaalist erinevalt taastatud sõidukeid.

Üritusel osales 57 vanatehnika masinat – nendest 24 muhku ja 19 seebikarpi, lisaks üks sapaka mootoriga mootorratas ja Zaporožesti autotehase mudelid Luaz (kaks masinat) ning Tavria. Lisaks veel ka kümmekond mõnda teist nõukogude automargi esindajat.
Maanteemuuseum_3
Maanteemuuseum_6
Nostalgiahõngulised olid ka teised selle päeva tegevused: telegrammi saatmise võimalus, rammumeeste etteasted ja etnomaadlejanna ning meisterdamise töötoad pisematele.
Maanteemuuseum_4
Maanteemuuseum_7
Koguperepäevast koos fantastilise ilusa ilmaga ja vanatehnika paraadiga võttis osa üle 1000 külastaja.
Maanteemuuseum_2
ADDINOL Lube Oil OÜ on juba mitmendat aastat järjest Eesti Maanteemuuseumi vanavanemate päeva fänn ja toetaja. Tänavu läksid ADDINOLi eriauhinnad sapakaomanike võistlusmängust osavõtjatele. Vajavad ju vanad “sõbrad” ka head õli, et kesta ja kiirematele järgi sõita.