Tanel Leok võidutses Sõmerpalu staadionikrossil

6. juulil sõideti Võrumaal Sõmerpalus üheksandat korda rahvusvaheline staadionikross Väino Leoki karikale, kus kolmandat aastat järjest võidutses Leokite motodünastia looja pojapoeg Tanel, kellele oli see ühtekokku neljandaks korraks raske hiigelkarikas pea kohale tõsta.
Somerpalu_1

Tuhandete pealtvaatajate aktiivse kaasaelamise najal võitis superfinaali ja oma vanaisa Väino rändkarika kolmandat aastat järjest Tanel Leok (KTM, Sõmerpalu MK), kes asus võistlust juhtima juba stardist. Teda seiras alguses klubikaaslane ja ühtlasi ka õpilane Karel Kutsar (KTM), kuid ta kukkus kolmandal ringil ning langes võistlejaterivi lõppu.
Somerpalu_5
Seejärel oli Leoki suurimas ohustajaks Harri Kullas, kes sai isegi liidrile kõrvale, kuid Leok suutis kodurajal külma närvi hoida ja napi sekundilise eduga sõidu võita. Kolmanda koha peal sõitis terve sõidu Gert Krestinov (Honda, Motoextreme), kellele Priit Rätsep (Honda, PMC Honda Racing) tuli küll lõpu poole kõvasti järgi, kuid lõpus oli noorte meeste vahe siiski tugev sekund. Esikuuikusse sõitsid end veel Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK) ja Kutsar.
Somerpalu_2
Somerpalu_4
Tanel Leokile, kes võitis Väino Leoki rändkarika esimest korda aastal 2008, oli see neljas kord, kui suur ja raske võidukarikas pea kohale tõsta. Vahepealsetel aastatel võitsid karika sellised krossimaailma nimed nagu Antonio Cairoli (2x) ja Jevgeni Bobrõšev (3x).
Somerpalu_6
Somerpalu_3
Enne superfinaali toimunud Säärude sõidus osales ühtekokku üle 60 osaleja, seda siis nii soolosõitjate kui ka külgkorvidel või spetsiaalmonstrumitel startinud sõitjate näol. Sportlikus võiduajamises võttis esikoha Matiss Karro isa Ainars, kellele järgnesid võitja kaasmaalane Toms Leitis ja kiireim eestlane Andres Pilt.