ADDINOL ja auto24ring toovad Koit Toome võidusõidu ringrajale

ADDINOL toob tänavu Põhjamaade kõige uuemale ja moodsamale Audrus asuvale auto24ringi võidusõidu rajale Koit Toome, kes hakkab võistlema autoringraja Eesti meistrivõistlustel BMW 325 klassis. ADDINOL on auto24ring tiimi peasponsor ja ametlik õlipartner.

_MG_1627Foto: Madis Sinivee

auto24ring alustab sellel aastal projektiga, kus ühest avaliku elu tegelasest, kes pole varasema autoringraja võistluskogemusega, koolitatakse välja võidusõitja. Andekas muusik ja teleprojekti „Su nägu kõlab tuttavalt“ võitja Koit Toome pole teinud saladust, et peab lugu tehnikaspordist, ja nüüd on tal võimalus ennast proovile panna autoringraja Eesti meistrivõistlustel BMW 325 klassis. Esimene treeninglaager on juba selja taga ja kokku stardib Koit Toome neljal auto24ringil toimuval autoringraja Eesti meistrivõistluste etapil. Tema sõidutreeneriks on suurte autoringraja kogemustega Martin Laur.

Koit Toome Foto Madis SiniveeKoit Toome. Foto: Madis Sinivee

Koit Toome toob koos auto24ringiga rajale ADDINOL, võistlusvarustusega aitab Racingexpert, võidusõidutehnika eest hoolitseb Jõujaam ja videod toob autost arvutisse GoPro.

„ADDINOLi turunduses on suur roll autospordil, seda selle atraktiivsuse ja meile olulise sihtgrupi tõttu. Peale uue auto24ringi valmimist on autoringrajasport Eestis näitamas tõusvat trendi ja huvi selle vastu on kasvanud hüppeliselt. Oleme seni olnud aktiivsed autoralli poolel, kuid Koit Toome projekt annab meile suurepärase võimaluse siseneda ka autoringrajale. ADDINOL on Koit Toome ja auto24ringi ringrajaprojektis ametlik õlipartner ja auto ettevalmistusel tehniline nõustaja määrdeainete alal,“ räägib Meelis Orgla, ADDINOL Lube Oil OÜ juhatuse liige.

„Autosport on mulle alati olnud südamelähedane ja olen ka unistanud sellest, et muusika oleks töö ja autosport hobi. BMW 325 sari on mulle juba varem silma jäänud ja ootan esimest võistlust sellel nädalavahetusel suure huviga. Annan endale aru, et olen ikka päris rookie ja üritan iga hetkega, mis auto24ringil veedan, end edasi arendada,“ räägib Koit Toome ise.

_MG_1931 Foto: Madis Sinivee

auto24ringi eesotsas on Andres Hall, kes on aktiivse sõitjana võitnud mitmeid tiitleid Eestis ja Baltikumis. Kust tuli selle projekti idee ja miks osutus Koit sõitjaks selles projektis?

Andres Hall: „auto24ringi meeskond on alati lahedate ideede otsingutel. Kui hakkasime algavaks hooajaks planeerima uusi tegevusi, võtsime teemaks juba varasemalt veidi mõlgutatud mõtte, tuua võistlema keegi, kes on tuntud aga seda võidusõidust täiesti erineval alal. Lisaks peaks selles rollis olev inimene olema meeldiv suhtleja, muidu tore inimene ja omama potentsiaali ringrajavõistlusel hakkama saada. Olles Koiduga rajal varem kohtunud, oli vähemalt minule selge, et just Koit sobiks sellesse rolli ideaalselt. Ei taha ootusi liiga kõrgele kütta, aga ega me tühjale kohale ettepanekut teinud oleks.“

Koit Toome sõiduõpetaja on nii kardi kui vormeliroolis häid tulemusi näidanud Martin Laur, kes on auto24ringil aidanud paljudel oma parimat ringiaega mitme sekundi jagu paremaks saada. Koidu ja Martini esimene kohtumine oli mai alguses auto24ringil toimunud autoringraja treeninglaagris ja Lauri sõnul näitas andekas laulja ennast ka BMW 325 Cup auto roolis väga võimekana.

_MG_1904Foto: Madis Sinivee

Martin Laur: „Koit Toome puhul on tegemist äärmiselt võimeka inimesega, kellel on suur õpivõime ja tahe end pidevalt arendada. Tänaseks oleme rajal sõitnud mõned testisessioonid ning iga korraga on Koit õppinud midagi uut ning ringiaeg võrreldes eelnevate sessioonidega märgatavalt paranenud. Oleme jõudnud olukorrani, kus üksi rajal olles suudab ta juba täiesti arvestatavaid ringiaegu sõita. Kindlasti on tema jaoks suurimaks väljakutseks ja uueks proovikiviks start koos teiste autodega, positsiooni eest võitlemine, vastavalt olukorrale trajektooride valimine jms, seega esimene võistlus on kindlasti äärmiselt huvitav.“

BMW 325 Eesti meistrivõistluste avaetapi esimese võistlussõidu start on homme, 17. mail kell 14.35 ja teise võistlussõidu start 18. mail kell 12.00.

BMW 325 Cup on populaarseim autode ringrajavõistluse sari Eestis ja Baltikumis. Sarja kandvaks ideeks on mõistlike kuludega võimalikult võrdsete autodega ringrajal võistlemise võimaluse pakkumine. Sari on sõitjate hulgas populaarne, tuues igal võistlusel starti 15–20 osalejat.

Autodena on kasutusel BMW 325 E36 versioonid, mille ümberehitused on rangelt piiratud. Üldistades saab tehniliste tingimuste kohta öelda, et kasutatakse standardautosid, millest on eemaldatud kõik võidusõiduks mittevajalik, lisatud tänapäevane võidusõidu turvavarustus ja paigaldatud nõuetekohane võidusõiduvedrustus.